ABOUT MAX
IMG_0376

Joehoe!

Mijn naam is Maxime Booi en ik ben nu 20 jaartjes jong. Ik ben altijd heel enthousiast over uh veel verschillende dingen.

Sporten, schrijven, dansen, creatief bezig zijn, reizen, muziek & lezen. Ook vind ik het heerlijk om met mijn familie en vrienden te zijn & heel hard te lachen. Ik word blij van andere blije mensen, van kinderen & van humor.  Een van mijn dromen is om meer van de wereld te ontdekken, meer te leren en nieuwe mensen ontmoeten. Op avontuur gaan in combinatie met extreme sports zoals skydiven, bungeejumpen en motorrijden.

Sinds mijn 14e heb ik helaas een eetstoornis, iets dat tussen mij en alle leuke dingen in mijn leven is komen te staan. Sinds 2017 heb ik verschillende behandelingen gehad en ik ben in de zomer van 2019 voor 12 weken naar Zuid-Afrika gegaan om hier in de rehab kliniek Montrose Manor 24/7 te werken aan herstel. Ik heb hier heel erg veel geleerd & het heeft mij enorm geholpen.

Ik weet wat ik wil. Ik wil weer vrij zijn.

Ik wil genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft & dat alles zonder een eetstoornis!

Hockey is sinds jongs af aan echt mijn sport en mijn passie.  Ik hockey sinds mijn 5e met veel plezier bij Hockeyclub Pijnacker & was hier vroeger bijna wel elke dag te vinden. Hier heb ik heel wat van mijn beste vriendjes en vriendinnetjes ontmoet. Naast dat ik alleen zelf hockey geef ik ook met heel veel plezier hockey training en ben ik ook een aantal jaren coach geweest! Naast hockey heb ik altijd wel andere verschillende sporten gedaan en geprobeerd, maar hockey is en blijft toch wel echt mijn nummer 1 hobby! Teamsport is zeker iets waar mijn voorkeur naar uit gaat.

Sporten en bewegen in combinatie met herstel is zeker iets om voorzichtig mee te zijn. Waarom? Omdat ik voorheen (tijdens mijn eetstoornis) naast hockey ook ging sporten en bewegen om te gehoorzamen aan wat de eetstoornis graag wilde (afvallen en calorieën verbranden). Ik heb geleerd om nu beter te luisteren naar mijn gezonde stem. Want wil ik sporten omdat ik het leuk vind & er zin in heb of wil ik sporten omdat de eetstoornis dat graag wilt? 

Na een tijd niet gehockeyd te hebben ga ik het gelukkig weer langzaam oppakken, yeeees!

Ik wil niet meer dat de eetstoornis voor mij een keuze maakt. Ik sport omdat ik het leuk & gezellig vind & er heel veel plezier uit haal! Oh ja en ook zeker om mijn energie kwijt te kunnen. 

Na mijn tijd op de middelbare school was het tijd voor een nieuw avontuur. Ik begon mijn studie Sportmarketing & Management aan de Hogeschool van Rotterdam. Iets dat ik meteen onwijs leuk vond. Iets nieuws, nieuwe stof, meer leren en ook heel veel nieuwe mensen leren kennen. Mezelf ontwikkelen met de focus op iets wat ik erg interessant vind. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best wel jaloers ben op de studenten die nu pas beginnen met deze studie… Zoveel leuke projecten gedaan en ervaringen opgedaan.

Tijdens mijn eerste 3 jaren op deze opleiding heb ik erg veel geleerd, veel kansen gekregen en benut en heb ik mezelf zeker weten te ontwikkelen.

Wat ook eeeecht wel tof was?Tijdens het eerste halve jaar van jaar 3 (augustus 2018) heb ik meer mogen ontdekken van het werken en leren in een andere cultuur en omgeving. Mijn droom om stage te lopen in het buitenland is toen werkelijkheid geworden. Stage gelopen in hét land van de sport & de business, Amerika. 

Benieuwd naar foto’s en wat verhalen over mijn tijd daar? Zie hierrr…! 

Ondanks dat ik zo blij ben als ik leer en studeer & dit ook erg goed ging, heeft de eetstoornis dit van mij weten af te pakken. Ik zou eigenlijk afgelopen september (2019) beginnen aan de Minor International Journalism in Amsterdam. Iets waar ik zo erg naar uitkeek. Omdat ik toen naar Kaapstad ben geweest voor de klinische opname is dit helaas niet doorgegaan. Gelukkig kon ik het uitstellen naar februari 2020, maar is dit nu niet te combineren met de intensieve therapie die ik nu volg. 

Yep, een jaartje even geen school dus & focus op herstel. Heel hard & moeilijk, maar ik weet ook dat herstel op nummer 1 komt.

Mijn gezondheid is voor nu het belangrijkste & zolang ik herstel op 1 zet, kan ik straks met nog veel meer energie verder met leren!

Naast het hockeyveld & studeren vind ik het heel erg leuk om op te passen bij gezellige lieve kids. Boekjes lezen, verven, verstoppertje doen, liedjes zingen of buiten spelen? Ja hoor ik ben voor!  

Ook vind ik het erg leuk om bijles te geven in verschillende vakken waaronder uh wiskunde, economie, geschiedenis, Nederlands of Engels! 

Laatste dingetje dan? Ik vind het heeeerlijk om met familie & vrienden te zijn. Spelletjes spelen, gezelligheid en samen zijn, I’m in. 

Beetje quotes

Even wat fotootjes van Zuid Afrika